Nieuws

WERKZAAMHEDEN AAN DE KERK IN DRUNEN

18 september 2023

Vanwege reparatie en onderhoud wordt vanaf week 39 (week van 25 september) een steiger gebouwd aan een gedeelte van de zijgevel van de St. Lambertuskerk in Drunen. Dit ter hoogte van het Angelusklokje voor herstel van en onderhoud aan het dak van de kerk. De werkzaamheden zullen naar verwachting ca. 2 weken duren.
 

GEEN MAAKBAARHEID MAAR RAAKBAARHEID

18 juli 2023 door Bill Banning
Het boek “Geen maakbaarheid maar raakbaarheid” nodigt ons uit om kritisch te kijken naar ons onderwijs en te reflecteren op hoe we jonge mensen voorbereiden op de uitdagingen van deze tijd. Onderwijs gaat niet alleen om het overdragen van kennis en vaardigheden, maar ook om het bijdragen aan het zoeken naar zin van jonge mensen. Dr. Bill Banning beschouwt onderwijs als een middel om jongeren te helpen bij het vinden van betekenis in hun leven. Zijn benadering wil uitdagen en ook inzichten en handvatten bieden voor iedereen die betrokken is bij het onderwijs, waarbij expliciet aandacht wordt besteed aan de levensbeschouwelijke dimensie van het onderwijs.


 

PARKEREN BIJ STILTECENTRUM HEUSDEN

25 juni 2023
Op 13 mei is het stiltecentrum, in de voormalige Catharinakerk in Heusden, feestelijk geopend. De bewoners maken zich echter wel zorgen over de parkeerproblemen die zich, sinds de opening, voordoen. Bezoekt u het stiltecentrum? Parkeer dan uw auto of fiets niet op het terrein van het appartementencomplex. 

 

Flitsen

Wij proberen u op de hoogte te houden van al het nieuws uit de parochie. Als u zelf iets weet wat voor uw medeparochianen van belang kan zijn, meldt dit dan bij het secretariaat of bij een van de contactpersonen van de diverse werkgroepen. 

Aan het einde van elke maand verzamelen we de informatie en bundelen deze in Flitsen. Een blad met actuele informatie uit onze parochie. Dit blad ligt achter in de kerken in onze parochie. 
Wilt u de Flitsen digitaal ontvangen? Dan kan, stuur dan een mail naar parochie@wonderbaremoeder.nl.

U kunt de inhoud van Flitsen ook hier nalezen:
 
In maart geen Flitsen ivm Paaswijzer
Flitsen februari 2023
 

Parochiewijzer

Twee keer per jaar ontvangen alle parochianen van Parochie Wonderbare Moeder de Parochiewijzer. In dit blad vind u achtergrondverhalen vanuit onze parochie en interviews met vrijwilligers.