Nieuws

MARIALIEDJES GESPEELD DOOR FIEDELINO

27 mei 2020
Fiedelino, het vioolensemble uit Drunen, heeft tijdens een viering in de St. Jan in Elshout prachtige Marialiedjes gespeeld. Een van de ouders heeft hier een mooie video van gemaakt. 

Pieter de Both, huisarts

20 mei 2020
Mevrouw V. was een patiënt van mij. Zij woonde in een aanleunwoning aan de overkant van de weg tegenover mijn huisartspraktijk. Hoewel slecht ter been kwam ik haar regelmatig elders in de wijk tegen. Een boodschappentas bungelde aan het stuur van haar rollator, die zij voorovergebogen voor zich uit duwde. Altijd vriendelijk en minzaam groetend zag ik haar zo meer in het voorbijgaan dan op mijn spreekuur.

Pastoor Hedebouw

2 mei 2020
Corona of kroon. Het is als een doornenkroon dat op het hoofd van onze samenleving is geplaatst. Maar in deze flitsen gaat het over wat het ons persoonlijk doet. Zoals u weet heb ik waarschijnlijk corona gehad. Dat is begonnen op woensdag 11 maart. Maar de klachten waren mild. Ik ben maar 4 dagen echt ziek geweest. Daarna ging het wel en knapte ik (na een lichte terugval) snel op.


 

Diaken Soeterboek

2 mei 2020
Hoe corona dichtbij kwam....
Het is maandag 16 maart 2020 als een  man in een blauwe overal met capuchon, beschermende bril en mondkapje mijn slaapkamer binnenstapt. Of ik nog lopend de trap af kan en de ambulance in kan klimmen? Daarna krijg ik een infuus en zuurstof toegediend. Zo ziet corona er dus uit....
 

Carla van Mook, lid werkgroep Mariabedevaart

2 mei 2020

Diaken Albert Soeterboek vroeg mij een stukje te schrijven, over de meimaandbeleving in 2020, voor in de flitsen van mei.

Wel, dit is een moeilijke tijd voor veel mensen en ook voor mij. Geen voorbereiding voor de meimaand in Elshout, zelfs niet voor Onzendag. Misschien dat deze dag nog op een ander tijdstip dit jaar plaatsvindt, maar toch daardoor heel anders.

Bert

2 mei 2020
Na de kerksluitingen van Heusden en Herpt ging ik op zaterdag om 17.00 uur graag naar de eucharistieviering in de kapel van het Zorgcentrum St. Antonius. Het busje uit Herpt kwam vaak al om 16.45 uur en ook de meeste andere kerkgangers kwamen op tijd. Gezellig in de kapel elkaar ontmoeten; meestal waren er tussen de 15 en 20 gelovigen.

Harrie de Poot, interim-voorzitter Caritas Wonderbare Moeder

1 mei 2020

Nu het coronavirus de wereld zo in zijn greep houdt moest ik onwillekeurig denken aan het SOS-signaal. De wereld is in nood en we moeten alle zeilen bijzetten om het virus een halt toe te roepen. De afkorting SOS staat voor ‘Save Our Souls’ en dat is ook iets waar we als samenleving nu hard aan (moeten) werken. 

Flitsen

Wij proberen u op de hoogte te houden van al het nieuws uit de parochie. Als u zelf iets weet wat voor uw medeparochianen van belang kan zijn, meldt dit dan bij het secretariaat of bij een van de contactpersonen van de diverse werkgroepen. 

Aan het einde van elke maand verzamelen we de informatie en bundelen deze in Flitsen. Een blad met actuele informatie uit onze parochie. Dit blad ligt achter in de kerken in onze parochie. 
Wilt u de Flitsen digitaal ontvangen? Dan kan, stuur dan een mail naar parochie@wonderbaremoeder.nl.

U kunt de inhoud van Flitsen ook hier nalezen:
 

Parochiewijzer

Twee keer per jaar ontvangen alle parochianen van Parochie Wonderbare Moeder de Parochiewijzer. In dit blad vind u achtergrondverhalen vanuit onze parochie en interviews met vrijwilligers.