Nieuws

OECUMENISCHE WOORD- EN GEBEDSVIERING

23 november 2022

In het weekend van 26 en 27 november vieren we de Eerste Zondag van de Advent. De viering om 11.00 uur in Drunen zal een oecumenische woord- en gebedsdienst zijn zonder communie-uitreiking. Het is voor het eerst dat onze parochie samen met de Protestantse kerkgemeenschap Open Hof uit Drunen samen een viering op de zondagochtend houdt.

CARITAS WONDERBARE MOEDER OP DICKENSFESTIJN

23 november 2022

In het kader van het motto dit jaar “Wonderbare Moeder: hart ♥ verwarmend” wil Caritas Wonderbare Moeder (CWM) op 17 en 18 december in Drunen bij het Dickensfestijn met de verkoop van warme chocolademelk geld inzamelen voor cliënten van de Voedselbank. Wij willen er immers voor zorgen dat iedereen er deze winter voldoende warmpjes bij zit. Daarom ook onze oproep op zulke dagen uw hart extra te laten spreken voor hen die het moeilijk hebben!

'GIVING TUESDAY’ MET SAM’S KLEDINGACTIE

23 november 2022

29 november 2022 is het GivingTuesday, een wereldwijde GEEF-dag om samen meer goed te doen. Deze dag is bedoeld als tegenwicht voor Black Friday en Cyber Monday, dagen die gekenmerkt worden door kopen en (zelf) hebben. Stichting Sam’s Kledingactie heeft zich bij dit initiatief aangesloten en wil tijdens GivingTuesday zoveel mogelijk kleding en geld inzamelen ten behoeve van de noodhulpprojecten van o.a. Cordaid en het Armoedefonds.

ADVENTSACTIE VOOR DE BASISSCHOLEN

23 november 2022

Ook dit jaar willen we, samen met de basisscholen, weer meedoen aan de landelijke Adventsactie. “Ieder kind een goede start!”  Met dit thema richten we ons op de DR Congo in Centraal-Afrika.

MEDITATIEMOMENT IN DE ADVENTSTIJD

2 november 2022

Samen met de Protestantse Gemeente Drunen en Vlijmen organiseren we met de oecumenische werkgroep dit jaar ook in de Adventstijd een moment van meditatie. We luisteren met elkaar naar de korte overwegingen van de podcast ‘Bidden onderweg’.

Flitsen

Wij proberen u op de hoogte te houden van al het nieuws uit de parochie. Als u zelf iets weet wat voor uw medeparochianen van belang kan zijn, meldt dit dan bij het secretariaat of bij een van de contactpersonen van de diverse werkgroepen. 

Aan het einde van elke maand verzamelen we de informatie en bundelen deze in Flitsen. Een blad met actuele informatie uit onze parochie. Dit blad ligt achter in de kerken in onze parochie. 
Wilt u de Flitsen digitaal ontvangen? Dan kan, stuur dan een mail naar parochie@wonderbaremoeder.nl.

U kunt de inhoud van Flitsen ook hier nalezen:
 
In maart en april geen Flitsen verschenen

Parochiewijzer

Twee keer per jaar ontvangen alle parochianen van Parochie Wonderbare Moeder de Parochiewijzer. In dit blad vind u achtergrondverhalen vanuit onze parochie en interviews met vrijwilligers.