Nieuws

VERNIEUWDE MARIAKAPEL ELSHOUT WORDT 31 MEI INGEZEGEND

19 mei 2022
Dinsdag 31 mei “Onzen Dag” wordt in Elshout de meimaand weer op traditionele wijze afgesloten. Dit jaar is het echter extra bijzonder. ‘s Avonds begint om 19.00 uur de sacraments-processie vanaf de kerk St. Jan Evangelist naar de Mariakapel en weer terug naar de kerk. Aangekomen bij het Mariapark zal bisschop Mgr. Gerard de Korte de vernieuwde Mariakapel inzegenen.

Oekrainse vluchtelingen te gast in Elshout

16 mei 2022
Op zondag 15 mei jl. waren circa 20 vluchtelingen uit Oekraine te gast in de H. Mis van 9.30 uur in Elshout. 

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING JOKE VAN DE GRIEND

4 mei 2022
Dinsdag 26 april 2022 ontving Mevr. Joke van de Griend-Hoorn uit Hedikhuizen, uit handen van burgemeester Willemijn van Hees de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje Nassau".
Van 1960 tot 2016 was Joke van de Griend lid van het kerkbestuur van de parochie H. Lambertus in Hedikhuizen. 

OPENING NIEUWE KAPEL IN ELSHOUT

4 mei 2022
Op zondag 1 mei jl. werd de meimaand geopend met een openluchtmis in het kapelpark van Elshout. De vernieuwde kapel werd officieel geopend door wethouder Kees van Bokhoven en pastoor Hedebouw. 

VERHUIZING STILTECENTRUM (MARIAKAPEL) HEUSDEN

28 april 2022

In verband met de realisering van 11 appartementen in de Catharinakerk in Heusden verhuist het Stiltecentrum (de Mariakapel) naar de rechterzijde van de kerk. De huidige kapel, onder de toren, is al geruime tijd gesloten door de verbouwingswerkzaamheden. Momenteel wordt in de vroegere doopkapel gewerkt aan de inrichting van de nieuwe kapeL.

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING FRANCIEN VAN HOOFT

28 april 2022
Deze week ontving Francien van Hooft-de Kort uit Heusden, uit handen van burgemeester Willemijn van Hees, de koninklijke onderscheiding "Lid in de Orde van Oranje Nassau".
Vanaf 1980 is Francien voor de H. Catharina kerk in de vesting actief als lid van het kerkbestuur. Deze kerk ging bij fusie op in de huidige Parochie Wonderbare Moeder. 

PASTOORSWISSEL VOOR PAROCHIE WONDERBARE MOEDER

16 april 2022

Na ruim 12,5 jaar actief te zijn geweest als pastoor van de parochie Wonderbare Moeder, aanvaardt Dieter Hedebouw een nieuwe aanstelling. Bisschop De Korte benoemt hem per 1 juli 2022 als pastoor van de parochie Heilige Willibrord in Deurne. Hedebouw wordt daarmee de opvolger van pastoor Paul Janssen, die op zijn beurt naar ’s-Hertogenbosch vertrekt.

MEIMAAND 2022

6 april 2022
De tijd gaat snel. De Meimaand komt er weer aan. Dit jaar zijn er enkele bijzondere activiteiten.

VAN BIJBEL NAAR LEVEN

18 februari 2022
De bijbel. Het is het belangrijkste boek in ons geloof. Maar eerlijk gezegd is het niet altijd zo toegankelijk. De bijeenkomsten ‘van bijbel naar leven’ zijn bedoeld om inzicht te krijgen in bijbelteksten en de relevantie voor ons dagelijks leven te duiden. Iedereen is welkom.

Flitsen

Wij proberen u op de hoogte te houden van al het nieuws uit de parochie. Als u zelf iets weet wat voor uw medeparochianen van belang kan zijn, meldt dit dan bij het secretariaat of bij een van de contactpersonen van de diverse werkgroepen. 

Aan het einde van elke maand verzamelen we de informatie en bundelen deze in Flitsen. Een blad met actuele informatie uit onze parochie. Dit blad ligt achter in de kerken in onze parochie. 
Wilt u de Flitsen digitaal ontvangen? Dan kan, stuur dan een mail naar parochie@wonderbaremoeder.nl.

U kunt de inhoud van Flitsen ook hier nalezen:
 
 

Parochiewijzer

Twee keer per jaar ontvangen alle parochianen van Parochie Wonderbare Moeder de Parochiewijzer. In dit blad vind u achtergrondverhalen vanuit onze parochie en interviews met vrijwilligers.