WIJZIGINGEN IN PAROCHIEBESTUUR EN PAROCHIESECRETARIAAT

21 maart 2024

Het zal u niet ontgaan zijn: op 22 februari nam onze parochie feestelijk afscheid van Ely Windau, onze parochiesecretaresse, die na bijna 30 dienstjaren van een welverdiend pensioen gaat genieten. Haar functie is nu volledig overgenomen door Esther Romeijn.

Ook in het bestuur zijn er nogal wat wisselingen geweest de laatste tijd en we willen u hiervan graag op de hoogte brengen.

Het begon 2 jaar geleden met het afscheid van pastoor Dieter Hedebouw, die onze parochie inruilde voor de Willibrordusparochie in Deurne, waar hij nu alweer anderhalf jaar werkzaam is. Zijn opvolger, kapelaan Harold van Overbeek zou het stokje overnemen, maar helaas liet zijn gezondheid dat niet toe. Een jaar lang hebben we met verschillende pastores gewerkt totdat afgelopen september pastor Antony Rosario werd aangesteld. Antony is inmiddels alweer een aantal maanden in onze parochie en begint aardig ingeburgerd te raken.

Bij het vertrek van pastoor Hedebouw hadden we al een vacature voor een nieuwe vicevoorzitter in het bestuur. Wegens ziekte van kapelaan Van Overbeek hebben we deze vacature toen niet ingevuld.

Na de komst van pastor Antony zijn we weer op zoek gegaan naar een vice-voorzitter en we zijn zeer verheugd dat Hermien Dautzenberg uit Herpt deze rol op zich wil nemen. Hermien is een oude bekende, want zij was indertijd ook bestuurslid bij de Bernse Maasparochies (Heusden, Herpt en Hedikhuizen). Per 1 januari 2024 is Hermien benoemd.

John Nederhof uit Drunen heeft per 1 januari het bestuur verlaten en in zijn  plaats is Piet Jonkers uit Elshout (wederom) toegetreden tot het bestuur. Ook Piet is een oude bekende, hij heeft een paar jaar geleden het bestuur verlaten en keert nu weer terug.

Piet Jonkers, Anne-Marie Rombouts (ook een bestuurslid uit Elshout), John Nederhof en Toon van Mook uit Elshout vormen met z’n vieren de Commissie van Beheer. Die omvat het beheer van de gebouwen, begraaf-plaatsen en landerijen. Dit is een grote portefeuille en hier komt veel bij kijken. Het is erg fijn dat zij dit samen doen.

Afgelopen zomer heeft Colinda Smits, onze penningmeester afscheid genomen en heeft Jeroen van Engelen uit Drunen het stokje overgenomen.

Omdat pastor Antony nog niet benoemd is als pastoor, is pastoor en deken Jos Verbraeken uit Waalwijk  door de bisschop gevraagd om het bestuur te ondersteunen als waarnemend pastoor.

Dan zijn er nog 2 bestuursleden: secretaris Jan Timmermans en onder-getekende.

Het is fijn dat het bestuur weer voltallig is. Vooral de toekomst vraagt onze aandacht: hoe gaan wij de kerken in stand houden en hoe houden we onze parochiegemeenschap vitaal? Want we zien allemaal dat het kerkbezoek en de financiën teruglopen. Willen we een mooie en gezonde parochie blijven, dan zullen we daar goed over na moeten denken.