Kinderen in de kerk

Binnen onze parochie besteden we ook aandacht aan kinderen en jongeren. Zo zijn er diverse vieringen en bijeenkomsten die speciaal gericht zijn op kinderen. Onderstaand ziet u hiervan een overzicht.

Gezinsvieringen

Een aantal keren per jaar wordt een gezinsviering verzorgd. 
Deze vieringen zijn steeds in de H. Lambertuskerk in Drunen.
Kijk bij het vierignenoverzicht naar de datum.
 

Kleuterkerk en Kinderwoorddienst

Tijdens de mis van 11.00 uur in de Lambertuskerk in Drunen hebben de kinderen een eigen moment. De kinderen van 2,5 t/m 6 jaar mogen naar de Kleuterkerk en kinderen van 7 t/m 12 jaar mogen naar de Kinderwoorddienst. Daarnaast zijn er door het jaar heen speciale vieringen voor het gezin. 
is een speciale viering die erop gericht is om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de kerk en geloof. 
 
Kleuterkerk is samen spelen, samen zingen, kleuren, knutselen, vertellen en luisteren naar Bijbelverhalen voor kinderen.

De kinderen van de kinderwoorddienst horen  het evangelie van die zondag op hun eigen niveau en we zingen met elkaar en maken een werkje of we knutselen. Het is erop gericht om kinderen vertrouwd te maken met het evangelie en met de eucharistieviering.
Zo kunnen ouders en hun kinderen samen op weg gaan naar meer betrokkenheid   bij de parochie, kerk en geloof, via een vriendelijke en eenvoudige benadering.

De Kleuterkerk  en de Kinderwoorddienst zijn er wekelijks tijdens de H. Eucharistieviering van 11.00 uur in de Lambertuskerk in Drunen met uitzondering van de schoolvakanties. In de meimaand is de Kleuterkerk en Kinderwoorddienst tijdens H. Eucharistieviering in Elshout. 

Kliederkerk

Al kliederend ontdekken kinderen wat geloven in God en het navolgen van Jezus betekent in het alledaagse leven. Door elkaar regelmatig te ontmoeten ontstaat een nieuwe geloofsgemeenschap, passend bij de context waarbinnen de Kliederkerk plaatsvindt.
Een doorsnee Kliederkerk duurt ongeveer twee uur en bestaat uit drie onderdelen:

Ook in onze parochie hebben we regelmatig Kliederkerk.
Van 13:00 – 15:00 uur, in de aula van
Basisschool Wereldwijs (voorheen De Bolster), Beukstraat 13 in Drunen

www.facebook.com/kliederkerkdrunen

Meer informatie over de kliederkerk vindt u hier.