WERELDJONGERENDAGEN IN PORTUGAL 25 juli t/m 9 augustus 2023

23 december 2022

25 juli t/m 9 augustus 2023: Wereldjongerendagen in Portugal

In de zomer van 2023 is het weer zover, de Wereldjongerendagen! Deze keer is Portugal het gastland. Ik vertel je graag meer over dit grootste katholieke jongerenfeest ter wereld.

Wat zijn de Wereldjongerendagen?

In 1984 nodigde paus Johannes Paulus II alle jongeren ter wereld uit in Vaticaanstad om samen het geloof te vieren. Dit groeide uit tot een bijzondere traditie: elke drie jaar wordt het ergens ter wereld georgani-seerd, de laatste jaren steeds afwisselend in Europa en daarbuiten.

Ik ben in 2016 meegegaan naar Krakau. Daar heb ik een fantastische tijd gehad. Samen met andere jongeren hebben we het geloof gevierd door vieringen en catechese, maar ook door sightseeing in Krakau, culturele uitstapjes in de omgeving en festivalachtige feesten. Ik heb vrienden leren kennen met wie ik nog steeds goed contact heb en alles kan delen. Doordat je samen twee weken op reis gaat, leer je elkaar heel goed kennen, wat de basis legt voor mooie vriendschappen. De viering op het veld, de slotviering met de paus, is toch echt een van de hoogtepunten van de reis. Het is zo bijzonder om met miljoenen anderen op een veld te zijn, daar te overnachten in de open lucht en zo´n reis af te sluiten met een eucharistieviering.

Ook het bisdom van ’s-Hertogenbosch gaat naar Lissabon!

We gaan in de eerste week een soort rondreis maken, als voorpro-gramma op weg naar Lissabon.  De eerste stop is Taizé, een bijzondere plek in Frankrijk waar wekelijks jongeren van over de hele wereld elkaar ontmoeten voor bezinning en gebed. Daarna reizen we door naar Barcelona en Toledo. In Lissabon vieren we van 1 t/m 6 augustus de Wereldjongerendagen mee en op de terugweg gaan we langs Fatima, we zijn dan in de buurt..! Ons bisdom werkt voor deze reis samen met het Katholiek Dovenpastoraat, waardoor ook dove jongeren met ons mee kunnen.

Schrijf je nu al in!

Op www.wjd.nl vind je alle informatie over hoe je je kunt aanmelden, en de reisopties via ons bisdom. Ik ga zeker mee! Jij ook? 😊
Marenthe Romeijn