Werelddag voor de armen

6 november 2019

In het weekend van 16 en 17 november a.s. staan de eucharistievieringen in onze kerken in het teken van Werelddag voor armen. Tijdens de vieringen stelt Caritas Wonderbare Moeder één van hun projecten op het gebeid van armoedebestrijding centraal. Dit jaar is gekozen voor Stichting Leergeld Heusden. Trees Oudshoorn van Stichting Leergeld Heusden zal tijdens de vieringen het werk van de stichting nader toelichten. 

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen!

Via 105 (mei 2019) lokale Leergeld stichtingen biedt zij deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Stichting Leergeld Heusden is opgericht op 5 november 2014. Het werkgebied is Heusden, Vlijmen, Drunen, Elshout, Haarsteeg, Herpt, Hedikhuizen, Nieuwkuijk, Doeveren en Oud-Heusden.

Stichting Leergeld Heusden is aangesloten bij de vereniging van stichtingen Leergeld Nederland. Op die manier kan gebruik gemaakt worden van alle expertise die is ontwikkeld op het gebied van Leergeld.

www.leergeld.nl/heusden