VREDESWEEK 2022

27 juli 2022

Van 17 tot en met 25 september vindt in het hele land de Vredesweek plaats. Deze week staat volledig in het teken van Generatie Vrede: de generatie die burgers verenigt die in actie willen komen voor vrede: over grenzen en dwars door verschillen in huidskleur, gender en klasse heen. De vredesbeweging anno 2022 verbindt jong en oud in een gezamenlijke missie voor een vreedzame wereld. Van de generatie die zich nog herinnert hoe mensen massaal de straat op gingen tegen kernwapens, tot een nieuwe generatie jongeren die zich steeds meer zorgen maken over hún toekomst.

Door de oorlog in Oekraïne beseffen we des te meer dat vrede geen vanzelfsprekendheid is, maar een gezamenlijk project waar élke dag aan moet worden gebouwd. Tijdens de Vredesweek van 2022 brengt PAX Generatie Vrede samen om het gevoel van onmacht in deze onzekere tijden om te zetten in hoop. We leren over conflict en vrede in heden en verleden, gaan de dialoog aan met verschillende generaties en zoeken antwoorden op de grote uitdagingen van onze tijd. Het is nu belangrijker dan ooit dat de Generatie Vrede van zich laat horen!

Caritas Wonderbare Moeder organiseert samen met de diaconie van de Open Hof enkele activiteiten waaronder een vredeswandeling op zaterdag 24 september om 10.00 uur. Vertrek bij de Hubertuskapel aan de Steegerf. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

Wij verwelkomen u graag!