VASTENACTIE

24 februari 2020

VASTENPROJECT: ‘HOUSEHOLDS IN DISTRESS’ ZAMBIA

Van 26 februari tot 11 april 2020 is het 40-dagentijd voor Pasen. Wij besteden dit jaar in onze parochie aandacht aan het landelijke vastenproject.

Tegelijk met de parochiewijzer ontvangt u van de Vastenactie een folder met informatie en foto’s over het landelijk campagneproject, dit jaar in Zambia. En informatie met foto’s van een project van Caritas Wonderbare Moeder.

De Vastenactie heeft onze parochie uitgenodigd deel te nemen aan een pilot om het landelijke project van de Vastenactie te koppelen aan een lokaal project. Wij zijn verheugd over deze nieuwe samenwerking met de Vastenactie en willen naast het landelijk campagneproject ons project “Koken met buitenlandse buurtgenoten” hiervoor centraal stellen.

Het thema van de vastenactie 2020 is: “Werken aan je toekomst”

“Koken met buitenlandse buurtgenoten”:

Afgelopen zomer heeft Caritas Wonderbare Moeder i.s.m. vluchtelingenwerk een kookavond georganiseerd voor vluchtelingen woonachtig in onze parochie/gemeente. Dit was een zeer geslaagde avond en wij willen hier graag een vervolg aan geven. Door samen te eten en te koken maak je makkelijk contact, je kunt leren van elkaars eetgewoonten en gerechten. Voor de vluchtelingen is het een laagdrempelige manier om te oefenen met de Nederlandse taal, noodzakelijk om goed te kunnen integreren.

I.s.m. Focolare-centrum Mariënkroon willen wij in ieder seizoen een kookavond organiseren.

“Een beter inkomen met vakopleiding en training in Zambia”:

De landelijke campagne van Vastenactie 2020 staat in het teken van beroepsonderwijs en ondernemerschap in ontwikkelingslanden. Een gedegen opleiding stelt mensen namelijk beter in staat een redelijk inkomen te verdienen en eventueel een eigen bedrijf op te zetten

In de Zambiaanse districten Senga En Mpulungu levert  landbouw te weinig op om het hele jaar van te leven. Vooral alleenstaande ouders en jongeren hebben het zwaar. Via dit project krijgen zij een beroepsopleiding en hulp bij het starten van een bedrijfje om hun inkomen te verbeteren. Gedurende 6 maanden krijgen 24 jongeren een vakopleiding en les in bedrijfskunde en handel. Een groep van vijftig vrouwen en mannen krijgen training in ondernemerschap, financieel management en zakelijke vaardigheden. Dat kunnen ze  gebruiken bij het vinden van beter en meer gevarieerd werk, zodat ze ook inkomsten hebben buiten het oogstseizoen.

Alle deelnemers krijgen een startpakket om ze te ondersteunen bij het opzetten van nieuwe activiteiten die meer inkomen opleveren.

Ondersteunt u Caritas wonderbare Moeder om buitenlandse buurtgenoten te helpen beter te integreren in onze samenleving?

Gunt u jongeren en alleenstaande ouders in Zambia de kans om een vak te leren?

Uw donatie aan Vastenactie helpt ons dat mogelijk te maken. Met uw gift aan de vastenactie ondersteunt u 2 projecten: ver weg in Zambia en dichtbij in Heusden.