Parochiebedevaart naar Banneux

4 juli 2019
Banneux bedevaart
Op vrijdag 13 en zaterdag 14 september 2019 gaat Parochie Wonderbare Moeder op bedevaart naar Banneux, een bekend Mariabedevaartsoord in de Belgische Ardennen.
 
Het ontstond nadat de twaalfjarige Mariette Beco (25 maart 1921 - 2 december 2011) verklaarde dat Maria haar tussen 15 januari en 2 maart 1933 acht keer was verschenen en dat Maria zich toen de Vierge des Pauvres(‘Maagd van de Armen’) had genoemd. Ook zou zij om de bouw van een kapel gevraagd hebben; deze werd nog in hetzelfde jaar op de plaats van de Mariaverschijningen, de voortuin van het huis van de familie Beco, gebouwd en ingezegend.
 
Programma
Vanuit Drunen vertrekken we naar Banneux. Na de lunch verzamelen we bij het beeld van Maria ter opening van de bedevaart. In de middag vieren we de eucharistie en is er een rondleiding over het Heiligdom. 
 
Wij dineren en overnachten in hotel Chaityfontaine op loopafstand van het Heiligdom.
 
De tweede dag starten we met een eucharistieviering en krijgen we nadere uitleg over het Heiligdom. Na de lunch bidden we de Kruisweg en hebben we een Marialof. Na het afscheid van Banneux rijden we naar het restaurant voor een afscheidsdiner. 
 
Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor deelname tot 1 september 2019. De kosten voor deelname aan deze tweedaagse bedevaart bedragen 149,00 euro per persoon. 
In deze prijs is inbegrepen:
  • Reis per luxe touringcar
  • Verblijf op basis van tweepersoonskamer en volpension
  • Nederlandstalig programma
Aanmelden voor deelname kan door het invullen van een aanmeldingsformulier. Dit formulier is verkrijgbaar bij de pastorie in Drunen, Raadhuisplein 2. Aanmelden kan ook via de website van VNB, www.vnb.nl, reisnummer BA1901. 
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het parochiesecretariaat: e-mail: parochie@wonderbaremoeder.nlof telefonisch: 0416-372215 (tussen 9.00 en 12.00 uur).