RENOVATIE EN UITBREIDING MARIA KAPEL ELSHOUT

2 juni 2021

Vanaf 1 juni zijn we gestart met veel vrijwilligers en in de week van 28 juni zijn we al op het hoogste punt.

Zelfs de vader en grootvader, van een van de huidige metselaars, heeft mee gewerkt aan de bestaande kapel uit 1964. Dus de traditie wordt voortgezet in deze ambachtelijke werkwijze. Elke steen van de gebogen ramen is in 3 fases op maat gezaagd.

De kerkbanken uit Herpt zijn al aangepast, geschuurd en vernist door Mien Jonkers, en staan klaar om in het nieuwe gedeelte van de kapel geplaatst te worden.

Voor maandag 28 juni staat de dakbedekking gepland.

We hopen nog wel enkele steentjes bij te krijgen want ze zijn bijna opgebruikt. Een donatie kan overgemaakt worden op rekening nr.: NL92 RABO 0112605214 t.n.v. Vrienden van Mariabedevaart Elshout of via de bijgaande QR-code.

Doneren in contanten kan natuurlijk ook. Voor meer informatie kunt u terecht bij de voorzitter van de werkgroep Mariabedevaart, de heer Jos Geelen, via ons emailadres:vrienden@wonderbaremoeder.nl  en tel. 0416-372215 (pastorie).

Mocht het streefbedrag onhaalbaar zijn, dan past de werkgroep er een mouw aan. We waren van plan om alles rondom het kapelletje opnieuw te bestraten. Maar dan pakken we dat zelf op, met de oude stenen.

Kortom, Maria kan erop rekenen dat ze terugkeert op haar plaats. Mooier en intiemer.

Het Mariapark is vanaf 1 juni gesloten tot de renovatie klaar is. Voor een bezoek aan het Mariabeeld en het aansteken van een kaarsje kunt u terecht bij de kerk van Sint-Jan Evangelist, Kerkstraat 37 te Elshout. Dagelijks open van 8.00 – 17.00 uur (zondag tot 18.00 uur).

Werkgroep Mariabedevaart Elshout