PASTOORSWISSEL VOOR PAROCHIE WONDERBARE MOEDER

16 april 2022

Na ruim 12,5 jaar actief te zijn geweest als pastoor van de parochie Wonderbare Moeder, aanvaardt Dieter Hedebouw een nieuwe aanstelling. Bisschop De Korte benoemt hem per 1 juli 2022 als pastoor van de parochie Heilige Willibrord in Deurne. Hedebouw wordt daarmee de opvolger van pastoor Paul Janssen, die op zijn beurt naar ’s-Hertogenbosch vertrekt.

Rouleren

Het is gebruikelijk binnen de Katholieke Kerk om pastoors te laten rouleren. Over het algemeen blijven zij zo’n tien jaar in een parochie. Pastoor Hedebouw heeft er, wanneer hij afscheid neemt, ruim 12,5 jaar opzitten in de fusieparochie Wonderbare Moeder, die de kernen Drunen, Elshout, Heusden, Herpt en Hedikhuizen omvat. De uit Leuven afkomstige pastoor was eerder actief in de parochies van Best en Son en Breugel.

Veelbelovend

In Deurne is positief gereageerd op de komst van de nieuwe pastoor. ‘De eerste kennismaking was veelbelovend’, aldus het bestuur in een boodschap aan de parochianen. ‘Het zal anders worden, dat staat vast. Maar we gaan er samen met u en met onze nieuwe pastoor gewoon weer iets goeds van maken.’

Oude bekende

De opvolger van pastoor Hedebouw in de parochie Wonderbare Moeder is een oude bekende: Harold van Overbeek, die van 2002 tot 2011 kapelaan was in deze parochie. De in Best geboren priester was de afgelopen tien jaar kapelaan in de Franciscusparochie in de Brabantse Peel. Zijn woonplaats Ommel is een bekend Mariabedevaartsoord. De parochie Wonderbare Moeder is blij met de komst van Harold van Overbeek, die zich in de rijke traditie van de Elshoutse Mariabedevaart zeker thuis zal voelen.

Afscheid en welkom

In het laatste weekend van juni neemt de Parochie Wonderbare Moeder afscheid van pastoor Hedebouw. De week erop, in het eerst weekend van juli, wordt Harold van Overbeek hartelijk ontvangen. Zijn plechtige installatie als pastoor staat gepland op 18 september.