OPENING STILTECENTRUM HEUSDEN

24 mei 2023

Op zaterdag 13 mei werd in Heusden de stiltekapel geopend in de voormalige Catharinakerk. Deze kerk werd eerder ‘aan de eredienst onttrokken’ en vervolgens omgebouwd tot een appartementencomplex. De voormalige doopkapel bleef bewaard en werd ingericht als stiltecentrum. Zo kunnen de inwoners van Heusden, gasten en passanten een moment van stilte, gebed en troost ervaren en een kaarsje aansteken bij Maria van Heusden.

De opening begon met een eucharistieviering in De Soos, aan de Demer in Heusden. Na de viering gingen de voorgangers, het St. Blasiusgilde, het koor en de aanwezige parochianen in processie naar het stiltecentrum. Daar werd, na het doorknippen van een blauw lint bij de ingang door waarnemend pastoor-deken Jos Verbraeken en diaken Albert Soeterboek, het stiltecentrum plechtig ingezegend en in gebruik genomen. 

Onder het zingen van het lied van Maria van Heusden werd het eerste kaarsje opgestoken. Dat er maar veel mogen volgen…!  Daarna zetten de feestelijkheden zich voort bij een kopje koffie en een lekker worstenbroodje in de Open Hof.