'Onzen Dag' sluit meimaand in Elshout af

29 mei 2019
bedevaart Onzen Dag
Vrijdag 31 mei “Onzen Dag” wordt in Elshout de meimaand weer op traditionele wijze afgesloten. 's Avonds begint om 19.00 uur de sacramentsprocessie vanaf de kerk St. Jan Evangelist naar de Mariakapel en weer terug naar de kerk.
Daarna volgt de afsluitende eucharistieviering in de kerk met dit jaar als hoofdcelebrant pastor Harold van Overbeek.
 
Veel pastores van het dekenaat Heusden-Waalwijk nemen deel aan deze processie en lopen biddend tussen de mensen. Aan processiegangers wordt gevraagd om hun rozenkrans mee te nemen en mee te bidden.
 
Om 19.00 uur start de processie vanaf de kerk. Om ca. 19.30 uur is er bij de Mariakapel een moment van aanbidding en bezinning. Bij terugkomst in de kerk wordt om ± 20.00 uur de eucharistieviering gehouden met hoofdcelebrant pastor Harold van Overbeek als voorganger in de heilige mis.
 
Omdat het verblijf in het Mariapark dit jaar van korte duur zal zijn, heeft de werkgroep Mariabedevaart slechts ‘natuurlijke’ zitplaatsen gecreëerd.
Mensen die slecht ter been zijn, worden verzocht dit aan te geven bij de aanwezige gastheren/-vrouwen. Als traditie staan langs de route vlaggen en versierde bloembakken.
 
De werkgroep roept elk jaar de bewoners van de Kapelstraat en Kerkstraat op om vanaf 18.00 uur de Nederlandse vlag uit te hangen en een Mariabeeld voor hun raam te zetten.
 
Na afloop van de eucharistieviering wordt er koffie en thee geschonken in gemeenschapshuis ‘t Rad.
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Parochie Wonderbare Moeder, tel. 0416-372215 of kijk op www.wonderbaremoeder.nl.
 
Werkgroep Mariabedevaart Elshout