'ONZEN DAG' 31 MEI AFSLUITING MARIAMAAND ELSHOUT

24 mei 2023

Woensdag 31 mei “Onzen Dag” wordt in Elshout de meimaand weer op traditionele wijze afgesloten. ‘s Avonds begint om 19.00 uur de sacramentsprocessie vanaf de kerk St. Jan Evangelist naar de Mariakapel en weer terug naar de kerk.  Daarna volgt de afsluitende eucharistieviering in de kerk met dit jaar als hoofdcelebrant waarnemend pastoor – deken Jos Verbraeken.

Een aantal pastores van het dekenaat Heusden-Waalwijk-Zaltbommel, en van buiten de regio, neemt deel aan deze processie en loopt biddend tussen de mensen.

Aan processiegangers wordt gevraagd om hun rozenkrans mee te nemen en mee te bidden.

Om 19.00 uur start de processie vanaf de kerk. Om ca. 19.30 uur is er bij de Mariakapel een moment van aanbidding en bezinning. Er worden in het kapelpark banken geplaatst. Gelieve mindervaliden voorrang te geven bij het plaatsnemen in het kapelpark.

Bij terugkomst in de kerk wordt om ± 20.00 uur de eucharistieviering gehouden met Jos Verbraeken als voorganger in de heilige mis.

Als traditie staan langs de route vlaggen en versierde bloembakken. De werkgroep roept elk jaar de bewoners van de Kapelstraat en Kerkstraat op om vanaf 18.00 uur de blauwwitte Mariavlag uit te hangen en een Mariabeeld voor hun raam te zetten.

Na afloop van de eucharistieviering wordt er koffie en thee geschonken in gemeenschapshuis ‘t Rad.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Parochie Wonderbare Moeder, tel. 0416-372215 of kijk op www.wonderbaremoeder.nl

 

Werkgroep Mariabedevaart Elshout