MEIMAAND 2024: HET WAS WEER BIJZONDER!

19 juni 2024

De eerste zondag 5, mei, werd het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen lopend naar Elshout gebracht, want ook Vrijheid is -zoals we maar al te goed weten- niet vanzelfsprekend. Deze lopers komen al vele jaren om 8.00 uur naar de eerste viering en kregen nu een pelgrimsdiploma. In de viering van 9.30 uur was de kroning van de nieuwe koning van Onze Lieve Vrouwe Schuts.

Tijdens de tweede zondag, Moederdag (12 mei), was er een roos voor alle vrouwen en meisjes die de viering van 11.30 uur bezochten. Met een speciaal gebaar voor alle Oekraïense moeders uit de gemeente, en twee Oekraïense kinderen die de voorbeden lazen. Na de viering was er pannenkoeken eten voor alle aanwezige kinderen. Tijdens de mis van half tien gaf het gilde St. Barbara en OLV Schuts uit Vlijmen acte de présence.

In het derde weekend, 19 en 20 mei, vierden we Pinksteren. Zelfs op maandag, Tweede Pinksterdag, werden de vieringen goed bezocht.

Tijdens de vierde zondag, 26 mei, ontvingen we in de mis van half twaalf de fanfare uit Elshout, Eendracht Maakt Macht, en het Ambrosiusgilde uit Haarsteeg.

En dan de afsluiting van deze meimaand op vrijdag 31 mei: ‘Onzen Dag’.

Met het gemengd koor, dameskoor, fanfare EMM en O.L. Vrouwe Schuts op wie we elk jaar weer mogen rekenen. Dit was een spannende dag met heel veel regen… zou de processie wel door kunnen gaan?! Door de avond te beginnen met de H. Mis, gevolgd door de processie, bleef het natte pak beperkt en vertrok er een mooie Sacramentsprocessie naar de Mariakapel. Deze keer liepen er zelfs weer communicantjes mee.

Het is weer veel werk geweest, maar de kapel, tent en het Mariapark zagen er prachtig uit. Een dikke pluim voor alle vrijwilligers!

We zijn erg blij met de muzikale opluistering van onze meimaandvieringen door Vioolschool Fiedelino, ’t Elshouts AkKOORdje, Gemengd Koor Elshout, het Avondwakekoor, koor St. Cecilia Berndijk/de Moer, Jan van Loon, Rainbow Swing, Zanggroep, Chantemble, harpiste Tamara Baar en Zangduo Crique.

Iedereen heel hartelijk bedankt, en graag tot ziens!

Werkgroep Mariabedevaart