VASTENACTIES CARITAS WONDERBARE MOEDER

18 maart 2021

Vastenactieprojecten 2021

“Werken aan je toekomst” en “Wandelen in Afrika!”

Geen Carnaval gevierd en dan toch wel een vastentijd?

Inderdaad dat voelt een beetje vreemd aan, maar is dat ook zo?

Zeker dit jaar vraagt Caritas Wonderbare Moeder om uw aandacht en financiële bijdrage voor een tweetal projecten van Vastenactie Nederland. De allerarmsten zijn immers door de coronapandemie het hardst getroffen, dus het zou mooi zijn als u hen een helpende hand kunt bieden.

 

Werken aan je toekomst

Het eerste project laat zien hoe belangrijk het is dat kinderen niet alleen naar de basisschool kunnen, maar ook een vervolgopleiding krijgen om een vak te leren. Dat vergroot hun kansen op werk, waarmee ze een redelijk inkomen kunnen verdienen. In de campagne maakt u onder meer kennis met Dennis uit Zambia. Hij vertelt hoe graag hij weer naar school wil, omdat hij leraar wil worden. In de (livestream) viering van zondag 14 jl. in de Lambertuskerk in Drunen gaf een spreker van de Vastenactie verdere uitleg over dit project.

Bekijk “Werken aan je toekomst” op www.Vastenactie.nl en doneer op NL21 INGB 0000 0058 50 (t.n.v. Stichting Bisschoppelijke Vastenactie).

Wandelen voor een ander

Dit project is leuk en leerzaam. U gaat - van achter uw computer - met veel anderen “Wandelen voor een ander”. Dit project past in deze coronatijd en is vooral bedoeld voor mensen die graag (in dit geval virtueel) op pad gaan, veel willen ervaren en goed willen doen. Voor € 25 doet u al mee en u kunt uzelf ook laten sponsoren.

Dus als u altijd al eens in de prachtige natuur van Kenia had willen wandelen.

De mensen in Sierra Leone wilde ontmoeten. De zon wil zien ondergaan in Zambia. Vastenactie gaat het gewoon doen! Op (As)woensdag 17 februari 2021 start de virtuele wandeltocht ‘Wandel voor een ander’: U loopt van Sierra Leone naar Zambia, dwars door Afrika via onder andere Congo, Kameroen en Burkina Faso.

De wandeltocht is maar liefst 9200 kilometer! Gelukkig loopt u samen met anderen: u kunt thuis ‘gewoon’ uw wandelingen maken – of uw fietstocht of hardloopronde - en u meldt vervolgens op de speciale actiewebsite hoeveel kilometer u hebt afgelegd. Uw kilometers worden toegevoegd aan de reis en zo leggen de deelnemers samen de duizenden kilometers in ruim zes weken af. U ontvangt tussentijds regelmatig updates over de landen en plaatsen waar de tocht langskomt en over de ervaringen van mede-wandelaars.

Aanmelden en kosten

De deelnamekosten aan de wandeltocht zijn (minimaal) € 25,00. U kunt uw bijdrage overmaken op NL21INGB0000 0058 50 t.n.v. Stichting Bisschoppelijke Vastenactie, onder vermelding van “Wandelen voor een ander”.

Meer informatie en aanmelden op https://www.vastenactie.nl/wandel-voor-een-ander. U kunt uzelf natuurlijk ook laten sponsoren door familie, vrienden en kennissen.

Namens Caritas Wonderbare Moeder en Vastenactie Nederland: Bedankt!