ELY WINDAU 25 JAAR IN DIENST VAN DE PAROCHIE

25 november 2019

Ely Windau was op donderdag 21 november 2019 op de kop af 25 jaar in dienst van de parochie als secretaresse en werd terecht in de bloemen én cadeaus gezet. Een kleine 100 parochianen waren die dag naar de pastoor Vermeulenzaal van de Lambertuskerk in Drunen gekomen om Ely Windau totaal onverwacht te verrassen. Op zoek naar een bril die door iemand zogenaamd was ‘vergeten’ werd ze naar de zaal gelokt. En daar wachtte haar een warm onthaal. Iets wat ze totaal niet verwachtte. “Dit had ik helemaal niet verwacht. Geweldig dat me dit is overkomen!” aldus Ely.

Pastoor Dieter Hedebouw somde Ely’s verdiensten op. Ely kreeg de functie in de tijd van pastoor Felie Spooren. Zij werkt van maandag tot en met vrijdag van ’s ochtends tot ’s middags en heeft door de jaren heen heel wat kennis en vaardigheden opgebouwd. Zij is een vakvrouw die alles weet van het reilen en zeilen binnen de parochie. De pastoor zag Ely als ‘de harde schijf’ van de computer van de parochie. Er is een lijst samengesteld van al haar werkzaamheden als professional maar ook als vrijwilliger en die is lang en imponerend.
 
Eigenlijk ziet de pastoor Ely als ‘de moeder van de parochie’ en dat past helemaal in onze parochie! Wonderbaarlijk is haar manier van werken. “Je bent een beroemde parochiaan van de Wonderbare Moeder, een ‘BPWM-er’. Drie mooie eigenschappen heeft zij in zich: een goed humeur, vriendelijkheid en kordaat zijn. Verder heeft zij de gave om allerlei dingen tegelijkertijd te kunnen doen. ‘Multitasken’ wordt dit genoemd. Misschien wordt het nog eens bonnetjes trekken zoals bij de bakker of de slager dat je weet wanneer je aan de beurt bent. “Ely, we zijn trots op je voor wat je de afgelopen 25 jaren voor ons hebt gedaan. We zijn blij met je en ongelooflijk dankbaar voor wat je voor ons allemaal hebt gedaan.”
 
Geschenken in een envelop werden haar terechte deel, los van de al genoemde bloemen en andere cadeaus. Ely was er zichtbaar blij mee. Vanuit het gemengd koor van de Lambertuskerk waren Gerrit Weijs en Ad Raaijmakers creatief bezig geweest. Gerrit met een ‘Ode aan onze jubilerende Ely’, een prachtig vijf coupletten tellend lied wat door alle aanwezigen enthousiast werd gezongen. Ad had ‘een prototype van een werkende secretaresse’ in elkaar geknutseld. Het kunstwerkje verdient een mooi plekje zakelijk of privé!
 
Tot slot kon iedereen aan de koffie of thee met gebak en was er alle ruimte om met elkaar lekker te buurten. Gewoonweg heerlijk.
 
JvE