EDELVROUWE RIDDERORDE VAN HET HEILIG GRAF

27 mei 2019

EDELVROUWE RIDDERORDE VAN HET HEILIG GRAF

De Ridderorde van het Heilig Graf van Jeruzalem

Afgelopen weekend ben ik, Marie-Bernadette Stevens-Ligtenberg, lid van het parochiebestuur, toegetreden tot bovengenoemde orde.

De investituur vond plaats in Den Bosch tijdens een pontificale eucharistieviering in de Sint Jans kathedraal.

Het was een bijzondere viering die op mij en mijn

gezin grote indruk heeft gemaakt.

 

De Ridderorde is een kerkelijke werkorde en heeft als opdracht het ondersteunen en helpen van geestelijke, charitatieve, culturele en sociale werken en instellingen van de Katholieke Kerk in het Heilig Land.

De drie pijlers van de orde zijn: spiritualiteit, broederschap en caritas.

Over de hele wereld zetten ruim 350.000 edelvrouwen en ridders zich in voor dit werk van christelijk hulpbetoon, waarbij zij hun inspiratie putten uit de symboliek rond het lege graf in Jeruzalem.

De orde in Nederland telt ruim 350 leden. Zij zetten zich in voor de belangen van onze medechristenen in het Heilig Land en treden op als beschermers van de christelijke waarden in dat land waar Christus zijn verlossend werk begon.

 

In het verleden heeft onze parochie al 2x een goed doel in het Heilig Land gesteund. Annelies Bruinsma, lid van de orde heeft hierover gesproken. Het betrof het project de “healthy homes” voor de allerarmsten op de Westelijke Jordaanoever.

 

Marie-Bernadette Stevens-Ligtenberg