Carla van Mook, lid werkgroep Mariabedevaart

2 mei 2020

Diaken Albert Soeterboek vroeg mij een stukje te schrijven, over de meimaandbeleving in 2020, voor in de flitsen van mei.

Wel, dit is een moeilijke tijd voor veel mensen en ook voor mij. Geen voorbereiding voor de meimaand in Elshout, zelfs niet voor Onzendag. Misschien dat deze dag nog op een ander tijdstip dit jaar plaatsvindt, maar toch daardoor heel anders.

Geen contact, alleen digitaal met de kleinkinderen; om zoveel mogelijk kans op besmetting voor ons en mijn moeder te voorkomen.

Een lid van de werkgroep Mariabedevaart zelfs opgenomen op de IC. Inmiddels gelukkig wel weer thuis en grotendeels hersteld, maar toch.

Gelukkig met Palmpasen toch een, gewijd, palmtakje kunnen halen in de kerk en met Pasen een digitale mis op de HTR, vooral voor mensen zonder internet heel belangrijk. En misschien op Onzendag (ook heel bijzonder, dit jaar 1e pinksterdag) vanuit Elshout ook op TV?

Het missen van bekende gezichten, die speciaal in de meimaand elk jaar naar Elshout kwamen.

Vragen die het oproept:

Moeten we als kerkgemeenschap ook een 1,5 meter maatschappij worden?Meer eenzaamheid en toch ook meer verbondenheid?
Kies ik voor liefde of voor angst?

En dan verschijnt er uit een boomstam ook een mooie Engel en ga ik kaarsjes aansteken bij Maria in het kapelletje. Vertrouw op haar dat het goed gaat komen, op welke manier dan ook!

Vertrouw op de mensen om mij heen, dat ieder doet wat in zijn vermogen ligt.

En wordt er ook in deze moeilijke tijd warmte verspreid, door en met H. Maria.

Een warme groet voor iedereen.
Carla van Mook