ADVENTSACTIE VOOR DE BASISSCHOLEN

23 november 2022

Ook dit jaar willen we, samen met de basisscholen, weer meedoen aan de landelijke Adventsactie.

“Ieder kind een goede start!”

Met dit thema richten we ons op de DR Congo in Centraal-Afrika. Door burgeroorlog, corruptie en uitbuiting leven in dit land veel mensen in armoede. Ruim 30.000 –vaak getraumatiseerde– kinderen zwerven dag en nacht op straat.

Voor 300 van deze kinderen willen wij het verschil gaan maken met praktische hulp, zoals kleding, voedsel, onderwijs en gezondheidszorg. Maar ook door psychische zorg en voorlichting over hoe ze gezond kunnen leven.

Ook Maria, Jozef en Jezus leefden lang op straat…

Daarom past dit thema zo goed in de Adventsperiode. Net als de straatkinderen waren zij afhankelijk van de hulp en gastvrijheid van anderen.

Wat gaan de basisschoolkinderen doen?

Zij gaan mooie, grote collages maken. Wij hebben hen gevraagd een straat uit te beelden, met aan het einde een (opvang)huis met een ster erboven. Kinderen, zowel van hier als daar, worden daarbij samen afgebeeld: zo gaan ze samen op weg naar Kerstmis, op weg naar vrede.

In het weekend van 10 december zijn de werkstukken van de basisscholen te bewonderen in de St. Lambertuskerk in Drunen en de St. Jan Evangelist in Elshout. We kijken er weer erg naar uit!

Meer weten over dit project?

Bezoek via de QR-code de website van Vastenactie, daar vindt u alle informatie.

We wensen iedereen een mooie Adventstijd toe!

Diaken Albert Soeterboek
Dr. Bill Banning, identiteitsbegeleider (namens de tekst- en werkgroepen Kindercatechese)