Activiteiten Vredesweek 2019

30 augustus 2019
vredewandeling Vredeweek

Van 21 - 29 september organiseert PAX weer de jaarlijkse vredesweek.

Sinds 1967 organiseert PAX ieder jaar de landelijke Vredesweek in de week rondom de Internationale Dag van de Vrede op 21 september.

Met de Vredesweek laten we zien dat er ondanks alle berichten over oorlogen, vluchtelingen en groeiende polarisatie ook veel bijzondere en mooie dingen gebeuren. Niet groot en onmogelijk, maar klein en dichtbij.

In tijden dat de Amerikaanse president Trump praat over het bouwen van een grensmuur en Europa de buitengrenzen steeds meer sluit voor vluchtelingen, kiest PAX als thema van de Vredesweek 2019: “Vrede verbindt over grenzen”.

Het thema nodigt uit om de grenzen op te zoeken en te onderzoeken. Want aan de andere kant van de grens wacht vaak een wereld aan ontmoetingen en mogelijkheden. Veel mensen leven steeds meer in de eigen bubbel, en spreken steeds minder mensen uit andere bubbels. Polarisatie ligt dan op de loer.

In de gemeente Heusden worden door de Ambassade van Vrede Heusden diverse activiteiten georganiseerd.

Caritas Wonderbare Moeder participeert samen met de diaconie van de Open Hof in de Ambassade van Vrede met 2 activiteiten:

Op dinsdagavond 24 september is er een Oecumenische Vredesdienst om 19.00 uur in de St. Lambertuskerk in Drunen, Raadhuisplein 2 
Op vrijdagavond 27 september is er een Oecumenische Vredesdienst om 19.00 uur in de St. Jan Geboortekerk in Vlijmen, Julianastraat 44

Op zaterdag 28 september wandelingen in het teken van vrede.
Om 10.00 uur wordt gestart in Drunen bij de Hubertuskapel aan de Steegerf
Om 13.30 uur wordt gestart in Vlijmen op het Kerkplein van St. Jan Geboortekerk, Julianastraat 44

Tijdens deze wandelingen staat het thema van de vredeswandeling centraal en is er ruimte voor bezinning en discussie.