MUZIEKAVOND IN DE OPEN HOF 22 SEPTEMBER 2022

6 september 2022

Op 22 september willen Matthijs van Zanten en Kees Janson u in de Open Hof, Drunen, Vennestraat 57,  kennis laten maken met een schitterend muziekstuk: Elias van Mendelssohn.

Kent u dit oratorium van Mendelssohn? Zo ja dan heeft verdere toelichting misschien weinig zin; maar wanneer u dit muziekstuk niet kent kan het volgende u misschien overhalen om op deze avond een bijzondere ervaring te beleven.

Mendelssohn heeft een aantal fragmenten uit het leven van de profeet Eliah vertolkt met prachtige muziek. Je kunt ook wel van hem verwachten dat hij zoiets kan. Al jong was hij zeer getalenteerd en heeft met dit oratorium een meesterwerk geschapen. In vergelijking met de Mattheus Passion van Bach heeft de Elias veel meer vaart, het gaat meer richting opera. Dus saai is het beslist niet.

Wanneer u van zang houdt geniet u van prachtige stemmen en mooie koralen. En als extra verrassing: Matthijs zorgt ervoor dat u naast het beluisteren ook nog het orkest ziet spelen en de solisten ziet zingen!!!!

En dat is zeer bijzonder… het Radio Filharmonisch orkest  met het Groot Omroepkoor.

Natuurlijk ontvangt u een tekstboek waarmee u de tekst en het verhaal kunt volgen. De Bijbelteksten zijn ontleend aan 1 Koningen17,18 en 19.

Wanneer u deze avond wilt meemaken kunt u natuurlijk dit vooraf lezen.

Maar het is misschien ook leuk om dat NIET te doen. Want zeker is dat u deze verhalen daarna totaal anders zult lezen en ervaren. Na deze muziek gehoord te hebben spreekt Eliah tot u op een manier die u nooit  voor mogelijk gehouden zou hebben. Van vage verhalen, half vergeten, tot onvergetelijke en  ontroerende belevenissen van de mens Eliah en het volk Israël.

Aanvang 19.30 uur, donderdag 22 september.

Wilt u deze avond bijwonen, geef u dan op via mail: slagerijjanson@planet.nl