Bedevaarten

Parochiebedevaarten

Elk jaar gaat onze parochie met een groep pelgrims op bedevaart. Een reis met een mix in van devotie, religiebeleving, bemoediging en ontmoeting. Inspanning, vroomheid en gezelligheid gaan heel goed hand in hand.

We zoeken elk jaar naar een bijzondere plaats voor onze pelgrimstocht. Zo hebben we een bezoek gebracht aan Lourdes. En vorig jaar zijn we op bedevaart geweest naar Den Briel. 

Om onze bedevaarten goed te laten verlopen werken we samen met de stichting VNB Nationale Bedevaarten (VNB) uit Den Bosch. De VNB is een katholieke maatschappelijke organisatie die bedevaarten realiseert, geïnspireerd vanuit de levende katholieke traditie en in overeenstemming met de leer van de R.K.Kerk. Binnen VNB werken gelovigen actief mee, individueel of in groepsverband. De boodschap van het evangelie houdt ons een ideaal voor ogen van een samenleving van zorg, begrip, respect, verdraagzaamheid, dialoog en recht doen aan iedereen zonder onderscheid en roept op tot dienstbaarheid. Onze vrijwilligers en professionals zetten zich in voor de medemens in een geest van waarheid, rechtvaardigheid, solidariteit en vrijheid. Wij verwachten van hen dat zij dat doen zonder aanziens des persoons, zonder eigen belang, oprecht en integer.

2019 bedevaart naar Banneux

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 september 2019 gaat Parochie Wonderbare Moeder op bedevaart naar Banneux, een bekend Mariabedevaartsoord in de Belgische Ardennen.
 
Het ontstond nadat de twaalfjarige Mariette Beco (25 maart 1921 - 2 december 2011) verklaarde dat Maria haar tussen 15 januari en 2 maart 1933 acht keer was verschenen en dat Maria zich toen de Vierge des Pauvres(‘Maagd van de Armen’) had genoemd. Ook zou zij om de bouw van een kapel gevraagd hebben; deze werd nog in hetzelfde jaar op de plaats van de Mariaverschijningen, de voortuin van het huis van de familie Beco, gebouwd en ingezegend.
 
Programma
Vanuit Drunen vertrekken we naar Banneux. Na de lunch verzamelen we bij het beeld van Maria ter opening van de bedevaart. In de middag vieren we de eucharistie en is er een rondleiding over het Heiligdom. 
 
Wij dineren en overnachten in hotel Chaityfontaine op loopafstand van het Heiligdom.
 
De tweede dag starten we met een eucharistieviering en krijgen we nadere uitleg over het Heiligdom. Na de lunch bidden we de Kruisweg en hebben we een Marialof. Na het afscheid van Banneux rijden we naar het restaurant voor een afscheidsdiner. 
 
Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor deelname tot 1 augustus 2019. De kosten voor deelname aan deze tweedaagse bedevaart bedragen 149,00 euro per persoon. 
In deze prijs is inbegrepen:
  • Reis per luxe touringcar
  • Verblijf op basis van tweepersoonskamer en volpension
  • Nederlandstalig programma
Aanmelden voor deelname kan door het invullen van een aanmeldingsformulier. Dit formulier is verkrijgbaar bij de pastorie in Drunen, Raadhuisplein 2. Aanmelden kan ook via de website van VNB, www.vnb.nl, reisnummer BA1901. 
 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het parochiesecretariaat: e-mail: parochie@wonderbaremoeder.nlof telefonisch: 0416-372215 (tussen 9.00 en 12.00 uur).