Eerste Heilige Communie

Zit uw kind in groep 4 en wilt u uw kind de eerste heilige communie laten ontvangen? De parochie biedt hierbij graag ondersteuning. Samen met de ouders bereiden we de kinderen van onze parochie voor op het ontvangen van hun eerste heilige Communie. 

We doen dit door een aantal keer bij elkaar te komen in het zaaltje van de kerk in Drunen. Ons project heet Gods Grootste Geschenk. Hierin maken de kinderen kennis met de geschenken die God ons geeft. Maar ook thuis werkt het kind aan opdrachten om te ontdekken wat we van God ontvangen. Op deze manier werken we toe naar het grootste geschenk: Jezus zelf in de communie.

In 2020 doen in onze parochie 33 kinderen hun Eerste Communie. Ter voorbereiding hierop komen zij verschillende woensdagmiddagen bij elkaar in de Vermeulenzaal. Tijdens de Eucharistieviering van 11.00 uur in de Lambertuskerk op 12 januari 2020 kunt u tijdens de presentatieviering kennismaken met de communicanten.
 
De Eerste Communievieringen zijn vervolgens op:
29 maart 2020 om   9.30 uur in de St Jan Evangelistkerk in Elshout
29 maart 2020 om 11.30 uur in de Lambertuskerk in Drunen
 
Op 31 mei zijn de communicanten aanwezig bij de processie in Elshout en op zondag 14 juni volgt als afsluiting een dankviering om 11.00 uur in de Lambertuskerk in Drunen