www.wonderbaremoeder.nl

HET GETAL 13 EEN ONGELUKSGETAL?

HET GETAL 13 EEN ONGELUKSGETAL?

HET GETAL 13 EEN ONGELUKSGETAL? - 13 mei 1981. Misschien weet u nog wat er toen gebeurde? De toenmalige en inmiddels heilig verklaarde paus Johannes Paulus II werd beschoten op het St-Pietersplein. Gelukkig overleefde hij het schot dat eigenlijk fataal had moeten zijn. De paus verklaarde later dat zijn leven op 13 mei gered is doordat Maria de baan van de kogel die hem had kunnen doden heeft afgeleid. 13 mei is immers de dag waarop Maria verschenen is aan drie kinderen in Fatima, een plaatsje in Portugal. En daarom liet de paus de kogel verwerken in de kroon van het beeld van Maria in Fatima.
 
Afgelopen zaterdag was het 100 jaar geleden dat Maria verscheen aan Lucia, Jacinta en Francisco en dat werd uitgebreid gevierd. Paus Franciscus was in Fatima en verklaarde Jacinta en Francisco heilig. Lucia zal later aan de beurt komen.
 
Wat was er dan precies gebeurd? 
Op zondag 13 mei 1917 gaan Lucia, Jacinta en Francisco na de H. Mis met hun schapen naar het veld, zoals zo vaak. Terwijl ze samen aan het spelen zijn, zien de kinderen plotseling een heel mooie dame in het wit met om haar heen een prachtig licht. Ze staat met haar voeten op een wolk in de kruin van een eikenboompje. “Wie bent u en waar komt u vandaan?”, vraagt Lucia, de oudste van de drie. “Ik kom uit de hemel”, zegt de mooie dame. “Wat wilt u van ons”, vraagt Lucia. “Ik kom jullie vragen om elke 13e van de maand weer om 12 uur ´s middags naar deze plek te komen. Bid elke dag de Rozenkrans voor vrede in de wereld en een einde aan de oorlog (de eerste wereldoorlog die toen bezig was). In oktober zal ik zeggen wie ik ben.” Dan verdwijnt de mooie dame langzaam in het licht van de zon. Zoals beloofd verschijnt de mooie dame op 13 juni 1917 weer aan de herderskinderen en daarna nog vier keer. Maria vertelt tijdens haar verschijningen aan de kinderen hoeveel verdriet het God doet wanneer mensen zondigen. Ook legt zij uit dat bidden veel goed kan maken. Steeds vraagt zij aan hen om elke dag de Rozenkrans te bidden en te bidden om vrede.  De kinderen vinden het heel fijn om de mooie dame te zien en ze willen graag doen wat zij vraagt.
 
Intussen is dit in de wijde omtrek bekend geworden. Steeds meer mensen komen kijken op de 13e van de maand. Ze zien hoe de kinderen op hun knieën vallen en dan alleen nog maar aandacht hebben voor iemand die met hen spreekt, maar zelf zien de mensen niets of niemand.  Toch maakt het zo´n grote indruk dat op 13 oktober 1917 meer dan 70.000 mensen komen naar de laatste keer dat de mooie dame zal verschijnen.  Maria had beloofd dat er bij haar laatste bezoek tekenen zouden gebeuren. Zo zouden de mensen kunnen weten dat het waar was dat de drie kinderen haar hadden gezien. Het is dat zoveel duizenden mensen het met eigen ogen gezien hebben, anders zou je het niet geloven. Maria verschijnt en ze  maakt zich bekend zoals beloofd en ze zegt: “Ik ben Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans”. Maria vraagt opnieuw om elke dag de Rozenkrans te bidden. Dan zal er vrede komen. Met een bedroefd gezicht vertelt ze hoe erg de mensen de lieve God met hun zonden beledigen en verdriet doen. Het is echt nodig dat de mensen vergeving vragen en beter gaan leven. Daarna zagen alle aanwezigen een wonder met de zon.
 
Maria’s boodschap aan de wereld via deze drie eenvoudige kinderen is en blijft actueel. Het brengt het gebed naar de voorgrond als geestelijk wapen tegen de oorlog en als middel tot bekering en vrede. Op andere plaatsen waar Maria verschenen is vernemen we ongeveer dezelfde boodschap.
 
Afgelopen zaterdag hebben de Nederlandse bisschoppen gezamenlijk Nederland toegewijd aan Maria. Ze deden dat in de basiliek van Onze Lieve Vrouw, Sterre der zee in Maastricht.
 
In deze meimaand mogen we beseffen dat ook wij als katholieken onze mogen toewijden aan Maria en dat we proberen te doen wat zij van ons vraagt. Vergeten we niet de kracht van het (gezamenlijk) gebed, het goed doen en een zuivere levenswandel zoals God dat van ons vraagt. 
 
Ik wens u allen een mooie meimaand toe.
 
Pastoor Hedebouw

In het nieuws

26-05-2017

PAARDENZEGEN - Traditiegetrouw kwam met Hemelvaart een groep ruiters en amazones vanuit Loon op Zand op bedevaart naar Elshout. Al voor de…
Lees verder

18-05-2017

DR VAN DEN HOUT BENOEMT TOT BISSCHOP VAN GRONINGEN-LEEUWARDEN - Meer dan een jaar na het vertrek van Gerard de Korte krijgt het bisdom…
Lees verder

18-05-2017

'ONZEN DAG' - TRADITIONELE AFSLUITING MEIMAAND - Woensdag 31 mei (Onzen Dag) wordt in Elshout de meimaand weer op traditionele wijze…
Lees verder

11-05-2017

KINDERWOORDDIENST - In Drunen en Elshout hebben de jongens en meisjes weer hun Eerste Heilige Communie gedaan. Deze keer was het vroeg in…
Lees verder

Meer nieuws