www.wonderbaremoeder.nl

LOURDESBEDEVAART 2017

LOURDESBEDEVAART 2017

LOURDESBEDEVAART 2017 - Bisschop Gerard de Korte nodigt u van harte uit om mee te gaan op een bedevaart naar Lourdes van 14 tot en met 21 oktober 2017. De ‘nieuwe bisschop’ van het bisdom Den Bosch hecht veel waarde aan ontmoeting. De pelgrimage wordt gehouden aan de vooravond van de 160ste verjaardag van de eerste verschijning van Maria aan Bernadette op 11 februari 1858. De organisatie mikt op zo’n 1000 pelgrims om per trein naar het Mariabedevaartsoord in Zuid-Frankrijk te gaan met als hoofddoel ‘ons geloof te bevestigen en te vieren’. Wat is er mooier dan samen op te trekken naar een heilige plaats en daar elkaar te ontmoeten, samen te bidden, zingen en te leren van elkaar. En verder: dichter naar elkaar toe te groeien.
 
Vanuit onze parochie is een werkgroep actief die de bedevaart voorbereidt. Deze groep bestaat uit pastoor Dieter Hedebouw, Piet Jonkers, Jan van Ooijen, Clasien de Leeuw en Mascha Bonenkamp. Laatstgenoemde is bekend als hotelleidster in Lourdes. De Vereniging van Nationale Bedevaarten (VNB) regelt het vervoer, het verblijf op basis van volpension, de pastorale en reisbegeleiding, het bedevaartprogramma en de bezoeken aan bezienswaardigheden in Lourdes. Vertrouw er maar op dat dan ‘alles’ goed geregeld is en wordt.

Aanmelden
Aanmelden kan door een inschrijfformulier (verkrijgbaar bij de pastorie) in te vullen en ondertekend op de pastorie in te leveren of via de website www.vnb.nl (kiezen voor reisnummer LO1701 en groep: wonderbare moeder). Aanmelden kan nog tot 1 juli 2017.

De reis
Op bedevaart gaan met het bisdom en onder andere onze parochie is een mooie kans voor parochianen die jong zijn, een oppepper kunnen gebruiken, eenzaam zijn, aan de rand van de samenleving leven of door lichamelijke beperkingen niet zomaar op reis kunnen. Voor de laatste groep wordt een ‘VNB-Lance ingezet, een bus voor mindervaliden met verpleegkundige zorg aan boord.
 
U reist per Train Grande Vitesse (TGV) naar Lourdes. De hoge snelheidstrein vertrekt vanuit Noord-Frankrijk. De aanreisbus voert u vanuit Drunen naar de vertrekplaats van de TGV. Onderweg wordt voor voldoende eten en drinken gezorgd. Er zijn beperkte mogelijkheden om naar Lourdes te reizen met een gewone bus of per vliegtuig. Gezamenlijk reizen per TGV heeft echter onze voorkeur.
 
De VNB staat garant voor een goed verzorgde reis, de kosten zijn navenant. Mascha: “De reizen van het VNB zijn niet goedkoop maar daar zit wel alles in! Mochten er parochianen zijn die dolgraag meewillen maar de reissom niet helemaal kunnen betalen, bieden de VNB en de parochie mogelijkheden om toch mee te kunnen gaan.” Clasien: “Ook de jongeren worden bij het gebeuren nadrukkelijk betrokken. Om hen mee te kunnen laten gaan, worden er verschillende acties gevoerd. En verder leert de ervaring dat de sfeer in de groep van deelnemers eigenlijk altijd goed is. Er is sprake van verbondenheid en verbroedering.” Iedereen is welkom! En hopelijk doen er dit jaar ook wat andere parochianen mee als tijdens de reis in 2014.”
 
Jongeren
Overigens wordt voor de jongeren een ‘eigen programma’ opgezet, zodat zij niet constant met de ouderen bezig zijn. En verder krijgt de laatste groep alle gelegenheid uitstapjes te maken buiten het officiële programma. Wel moeten zij rekening houden met de maaltijden in het hotel!
 
Nieuw is het vormen van een gelegenheidskoor dat wordt ingezet bij de gezamenlijke vieringen. Wie zich geroepen voelt zijn of haar muzikale steentje bij te dragen is van harte welkom.
 
Clasien tot slot: “We hopen op een bijzondere najaarsweek met véél zon. Lourdes kan dan heel mooi zijn. Vaak is het dan in het bedevaartsoord een stuk rustiger. En, dat heeft ook wel wat.”

In het nieuws

26-05-2017

PAARDENZEGEN - Traditiegetrouw kwam met Hemelvaart een groep ruiters en amazones vanuit Loon op Zand op bedevaart naar Elshout. Al voor de…
Lees verder

18-05-2017

DR VAN DEN HOUT BENOEMT TOT BISSCHOP VAN GRONINGEN-LEEUWARDEN - Meer dan een jaar na het vertrek van Gerard de Korte krijgt het bisdom…
Lees verder

18-05-2017

'ONZEN DAG' - TRADITIONELE AFSLUITING MEIMAAND - Woensdag 31 mei (Onzen Dag) wordt in Elshout de meimaand weer op traditionele wijze…
Lees verder

11-05-2017

KINDERWOORDDIENST - In Drunen en Elshout hebben de jongens en meisjes weer hun Eerste Heilige Communie gedaan. Deze keer was het vroeg in…
Lees verder

Meer nieuws