www.wonderbaremoeder.nl

RECHTSTREEKS VERSLAG OP TV BISSCHOPSWIJDING DR. V.D. HOUT

RECHTSTREEKS VERSLAG OP TV BISSCHOPSWIJDING DR. V.D. HOUT

DR VAN DEN HOUT BENOEMT TOT BISSCHOP VAN GRONINGEN-LEEUWARDEN - Meer dan een jaar na het vertrek van Gerard de Korte krijgt het bisdom Groningen-Leeuwarden een nieuwe bisschop. Het gaat om Ron van den Hout, die nu als vicaris-generaal de tweede man is in het bisdom Den Bosch. De 52-jarige Van den Hout is benoemd door paus Franciscus en wordt op 3 juni tot bisschop gewijd in de Sint Jozefkathedraal in Groningen. Zijn wapenspreuk wordt In exilio spes: in de ballingschap is er hoop. Van de bisschopswijding wordt door de KRO op zaterdag 3 juni a.s. een rechtstreeksverslag uitgezonden.
 
Van den Hout was sinds 2012 vicaris-generaal, plaatsvervanger van de bisschop. In die functie werkte hij al kort samen met Gerard de Korte, die Groningen vorig jaar februari verliet om bisschop te worden in Den Bosch. Als nieuwe bisschop krijgt de in Tilburg geboren Ron van den Hout de leiding over 29 parochies met 81 kerken en ruim 100.000 katholieken. Het bisdom Groningen-Leeuwarden heeft 23 priesters en 20 pastoors.

Luister hier naar een interview met de nieuw benoemde bisschop.

In onderstaande brief heeft mgr. De Korte deze benoeming bekendgemaakt.

Beste broeders en zusters,
 
Het was voor mij duidelijk dat een van de Nederlandse bisdommen een priester met  bestuurlijke ervaring zou moeten afstaan om bisschop van Groningen-Leeuwarden te worden. Dezer dagen is duidelijk geworden dat paus Franciscus mijn vicaris-generaal dr. Ron van den Hout heeft benoemd tot bisschop van het noorden. De keuze van paus Franciscus betekent dat ons bisdom ’s-Hertogenbosch een groot offer moet brengen. Ik heb Ron in het afgelopen jaar leren kennen als een gemoedelijke Brabantse priester.
 
Door de benoeming van dr. Van den Hout tot nieuwe bisschop van Groningen-Leeuwarden verlies ik een betrouwbare en hardwerkende naaste medewerker. Ik krijg hem echter als collega in de Bisschoppenconferentie terug.
 
Ik feliciteer de gelovigen van mijn oude bisdom met de nieuwe bisschop en hoop en verwacht dat zij hem op een hartelijke wijze zullen begroeten.
 
In de komende tijd zal ik mij beraden hoe de staf van ons bisdom zal worden vormgegeven.
 
Laten wij vol vertrouwen blijven bouwen aan onze geloofsgemeenschap.
 
Voor nu wens ik u  een goede opgang naar het Paasfeest.
 
In Christus verbonden,
 
Mgr. Dr. Gerard De Korte
Bisschop van ’s-Hertogenbosch 
 

In het nieuws

22-06-2017

LAAT JE STILZETTEN MET DE BIJBEL - Stilte zoeken is vandaag de dag een hele uitdaging. Zet je telefoon eens op stil, kom tot rust met het…
Lees verder

Meer nieuws